ARTWALL / 365 Art Days

365-ART-DAYS-ARTWALL-04

Εγκαίνια: Δευτέρα 15 Ιουλίου, 2013
Διάρκεια:15 Ιουλίου – 10 Σεπτεμβρίου, 2013

Το ARTWALL/ συμπληρώνει τον Ιούλιο ένα χρόνο ζωής. Στο διάστημα αυτό σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν 10 επιμελητικές εκθέσεις που πλαισιώθηκαν από μουσικά events, θεατρικές παραστάσεις και performances. Το ARTWALL/ συμμετείχε στο BACK TO ATHENS 2013 ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να δει πάνω από 60 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη διάρκεια αυτού του χρόνου. Στο κέντρο της Αθήνας γεννήθηκε ένα νέο καλλιτεχνικό spot σε πείσμα των καιρών.

365-ART-DAYS-ARTWALL-09

365-ART-DAYS-ARTWALL-01

ARTWALL / 365 Art Days / Ιούλιος 2012- Ιούλιος 2013

Στόχος του ARTWALL Project Space είναι να συγκεντρώσει σύγχρονους εικαστικούς που ανήκουν στο δημιουργικό δυναμικό του πολυσυλλεκτικού τοπίου της πόλης. 12 μήνες απο την έναρξη του χώρου, οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν σ’ αυτό που είναι σήμερα το ARTWALL βρίσκονται μαζί μας σε μια ανδρομική παρουσίαση των έργων και των ιδεών τους μέσα απο την έκθεση με τίτλο, 365 Art Days. Στα εγκαίνια της έκθεσης Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 οι καλλιτέχνες θα υποδεχτούν το κοινό στο ARTWALL απο τις 4 το απόγευμα, ενώ στις 8 θα ξεκινήσει το opening party στο AIR LOUNGE του Fresh Hotel. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μουσική B.o.j.o, χορευτικές συλλογές από το ’40 μέχρι σήμερα, που συλλέγει ο Θάνος Ταμπακόπουλος (ιδιόρρυθμος, εκκεντρικός αρχαιολόγος) τα τελευταία 13 χρόνια. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από ένα slideshow με φωτογραφικό υλικό απο τις εκθέσεις της χρονιάς.

Στην έκθεση 365 Art Days συμμετέχουν: Μαρία Αντωνάτου, Γιώτα Αποστολοπούλου, Ανδρέας Βάης, B.o.j.o, Ινώ Βαρβαρίτη, Ανδρέας Βούσουρας, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Νίκος Γιαβρόπουλος, Βάλια Γκούζια, Έλλη Γρίβα, Γιώργος Γυπαράκης, Αλέξανδρος Δημητριάδης, Κωνσταντίνος Καλφακάκος, Φωτεινή Καπίρη, Ευδοκία Κύρκου, Φάνης Λογοθέτης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Θεοδώρα Μαλάμου, Μανέτα Άννα, Βίλη Μανωλάκου, OZON Raw Magazine / Γιώργος Μαραζιώτης, Αντρέας Πασιάς, Λευθέρης Πλακίδας, Christian Rupp, Νίκος Σαμουρέλης, Αννέττα Σπανουδάκη, Veronika Šramatyová, Γιώργος Τσεριώνης, Μαρία Τσιμπουρλά.

365-ART-DAYS-ARTWALL-DIAGRAMA-2-ANDREAS-PASHIAS

Diagrama 2
Performance του Αντρέα Πασιά
http://wp.me/p2wFE3-eq

Στα εγκαίνια της έκθεσης ο performance artist Αντρέας Πασιάς (PASHIAS) θα επιχειρήσει την αναδιαμόρφωση “εικαστικών κοιλιακών” στο έργο “Diagrama (2)”, σχολιάζοντας τη χρήση προϊόντων ομορφιάς και την οξύμωρη επίδρασή τους στο κοινωνικό σχήμα του ανδρισμού. Μεταφέροντας στο χώρο της γκαλερί την πράξη/δράση μαυρίσματος από τον ήλιο, ο καλλιτέχνης θα επιχειρήσει την παρουσίαση της παθητικής γραφής κοινωνικών όρων στο έμφυλο σώμα, με σκοπό τον σχολιασμό της “φυσικότητας” και του “τεχνάσματος”.

OPEN ARTWALL DAY
Στο πλαίσιο της έκθεσης 365 Art Days

Το ARTWALL Project Space καλεί δημιουργούς και επιμελητές σε μια παρουσίαση της δουλειάς τους. Μία εβδομάδα πριν τη λήξη της έκθεσης 365 ArtDays, όσοι ενδιαφέρονται να προτείνουν μία ιδέα ή ένα project μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ηλεκτρονικά στο artwallprojectspace@gmail.com έτσι ώστε να έρθουν στον χώρο του ARTWALL για ένα προγραμματισμένο ραντεβού.
Η πρόταση που θα επιλεγεί, θα φιλοξενηθεί στο ARTWALL μέσα στο 2014.

Φωτεινή Καπίρη / ArtWall

Κωνσταντίνος Καλφακάκος
Media and communication supervisor στο ARTWALL.

Η Φωτεινή Καπίρη σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής. Το Fresh Hotel υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια αυτή δημιουργώντας έτσι ένα νέο πολιτιστικό πυρήνα στο κέντρο και την καρδιά της πόλης.


Μια σύντομη αναφορά στις εκθέσεις και εκδηλώσεις της περασμένης χρονιάς θα μας δημιουργήσει την μέχρι τώρα εικόνα του ARTWALL Project Space.

Οι B.o.j.o, ένα creative cluster από εικαστικούς, γραφίστες και βιομηχανικούς σχεδιαστές, αρχαιολόγους, μουσικούς και ψυχολόγους παρουσίασε μια ηχητική και οπτική αναδρομή στις δεκαετίες του 1930 μέχρι και σήμερα.
http://wp.me/s2wFE3-bojo

Στην έκθεση WALLS – Unbounded boundaries, είδαμε τον επαναπροσδιορισμό βασικών εννοιών και μια νέα χαρτογράφηση του αστικού τοπίου βάσει των νέων κοινωνικο-πολιτικών συνθηκών που εισάγονται στην καθημερινότητα μας.
http://wp.me/s2wFE3-197

Anything—and nothing—is right, μια συλλογική παρουσίαση εικαστικών παιχνιδιών εξουσίας που δημιούργησαν 5 καλλιτέχνες όπου η στρατηγική και οι κανόνες υπήρξαν τα υλικά που συνέθεσαν τα έργα του εκάστοτε εικαστικού.
http://wp.me/s2wFE3-270
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε η live performance του Γιώργου Τσεριώνη The Wunderblock INDEX #1A, τίτλος δανεισμένος από το πείραμα του Σίγκμουντ Φρόιντ «Wunderblock» (ένα παιδικό παιχνίδι που αναφέρεται στην λειτουργία του ψυχικού μας συστήματος που σημαδεύεται από τα ερεθίσματα του έξω κόσμου).

Την κρυμμένη πληροφορία που ανασύρει κρυφές αλήθειες εξέτασε η έκθεση Scratching the Surface, μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2012.
http://wp.me/p2wFE3-58

Στην έκθεση Νavigations of a Line γνωρίσαμε 6 διαφορετικές διαδρομές όπου η γραμμή ως κυρίαρχο στοιχείο των έργων άλλοτε μας μύησε στην φαντασίωση και την μυθοπλασία, άλλοτε δημιούργησε νέους κώδικες επικοινωνίας, ή λειτούργησε σαν ένα μεταβαλλόμενο, σύγχρονο ψυχογράφημα.
http://wp.me/p2wFE3-5R
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε η live performance του Αντρέα Πασιά DIAGRAMA όπου το σώμα του καλλιτέχνη ήρθε αντιμέτωπο με το όριο της γραμμής που καθορίζει τη σύστασή του.
http://wp.me/s2wFE3-417

Η εξέλιξη του είδους, evolution 01, όψεις του σύγχρονου ανθρώπου – δημιουργού, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με σκοπό να αναδείξει τις διαφορετικές πτυχές του ίδιου ανθρώπου ως δημιουργικό ον, δίνοντας έμφαση στην προσωπική πορεία αυτή και καθιστώντας τη ένα απαραίτητο εργαλείο επιβίωσης στην συνεχώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα.
Το evolution 2 θα παρουσιαστεί μέσα στο 2014.
http://wp.me/p2wFE3-76

Η έκθεση MATURE TOPOGRAPHY του Γιώργου Τσεριώνη παρουσίασε τη νέα σύνθεση που δημιουργήθηκε από κατεστραμμένο αρχειακό υλικό- βίντεο και φωτογραφίες-πραγματεύοντας την καπιταλιστική ανάπτυξη σε βάρος της φύσης. Η αποδόμηση της πληροφορίας, η προέλευση των επιρροών που δέχθηκε, και ο σχολιασμός του σχετικά με τη φύση, μεταξύ άλλων, περιέγραψε στο κείμενο του ο Θανάσης Μουτσόπουλος.
http://wp.me/p2wFE3-8I

Στο RE>FRESH, the new mind of design and art, συν διοργάνωση ARTWALL-FRESH HOTEL, δημιούργησε μια ζωντανή έκθεση στους ορόφους του ξενοδοχείου και στον εκθεσιακό χώρο ARTWALL. Σύγχρονοι καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς designers και εικαστικοί έδωσαν το στίγμα της δημιουργικής τους ταυτότητας μέσα από τεχνικές και πρακτικές. Η συνύπαρξη αντικειμένων design, εικαστικών έργων, επισκεπτών και κατοίκων του ξενοδοχείου δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε ο κόσμος να βιώσει μια ανοιχτή έκθεση σύγχρονων δημιουργών στο κέντρο της Αθήνας. Το RE>FRESH παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του BACK TO ATHENS 2013.
http://wp.me/p2wFE3-9k

Στην έκθεση BODY & FOOD ο Αντρέας Πασιάς παρουσίασε στοιχεία απο τις live performance που έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό απο το 2011 – 2013. Αναφέρεται στο σώμα ως δοχείο προσφοράς / κατανάλωσης φαγητού, και στη τροφή – σύμβολο μίας θρυμματισμένης ταυτότητας του πολιτισμού μας. Ο Δημοσθένης Αγραφιώτης στο κείμενο του περιγράφει τα τοπικά και παγκόσμια στοιχεία του πολιτισμού μέσα απο το φαγητό, που διέπουν την δουλειά του Πασιά.
http://wp.me/p2wFE3-cC

Περί της σημασίας του να ξεχνάς, μια έκθεση που διερεύνησε μέσα απο τον διάλογο 2 καλλιτεχνών, την μεταμόρφωση του έργου τέχνης (ωραιοποίηση) σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του παρελθόντος και όπως ορίζεται σήμερα μέσα απο την ιστορία της τέχνης.
http://wp.me/p2wFE3-dH

Live Performances στο ARTWALL
Ένα χαρακτηριστικό σημείο του ARTWALL είναι η παρουσίαση live μουσικών και θεατρικών performance κατα τη διάρκεια και μέσα στον εκθεσιακό χώρο όταν το επιτρέπει η μορφολογία της έκθεσης. Έτσι ο χώρος μετατρέπεται σε ζωντανό πεδίο δράσης και τα διαφορετικά είδη των τεχνών ενδυναμώνουν την αίσθηση ενός πολυσυλλεκτικού αστικού τοπίου όπου η δημιουργία δεν αυτοπεριορίζεται.

Οι .message live σε μια 40 λεπτη μουσική performance, ένα ηλεκτρονικό ντουέτο με ήχο που χαρακτηρίζεται πειραματικός, σκοτεινός, industrial, με χορευτικά beats και ευρωπαϊκές techno καταβολές.
http://wp.me/p2wFE3-6s

Ένα mini special unplugged live set πραγματοποιήθηκε απο τους abstract lemons, μιά νεοσύστατη Αθηναϊκή μπάντα με έντονη live δραστηριότητα και που η μουσική τους συνδιάζει psychedelic garage fun and black blues σε διαφορετικούς χώρους της πόλης.
http://wp.me/s2wFE3-294

Μιά ιδιόμορφη σειρά θεατρικών παραστάσεων pictures at an exhibition – ροζ –, σε κείμενο της Έλενα Πέγκα- δημιούργησαν ο Αυστριακός σκηνοθέτης Martin Scharnhorst και η ηθοποιός Ειρήνη Καράολγου. Μέσα στο εκθεσιακό περιβάλλον και πίσω απο τις βιτρίνες του ARTWALL, η ερμηνεύτρια χρησιμοποίησε κίνηση, φωνή και έκφραση, ενώ οι θεατές βρίσκονταν στο εξωτερικό χώρο επι της οδού Σοφοκλεόυς.
http://wp.me/p2wFE3-6T

Σας περιμένουμε στο 365 Art Days, μία έκθεση που γιορτάζει και προβάλλει τον ένα χρόνο λειτουργίας του χώρου τέχνης ARTWALL Project Space.

Χορηγός επικοινωνίας: Mad ΤV & Μad Radio 106,2


ARTWALL / 365 Art Days

Opening: Monday July 15, 2013
Duration: June 15 – September 10, 2013
16.00 – 22:30. Exhibition hours

20.00-21.00. Performance by Andreas Pashias “Diagrama 2”
21.00 -24.00 Opening Party with B.o.j.o. music / AIRLOUNGE, Fresh Hotel

Friday September 6, 2013
ΟPEN ARTWALL DAY / Οpen call for artist and curatorial proposals

The ARTWALL is celebrating one year from initiation during which 10 curatorial exhibitions, music events and theatrical performances have been conceived and implemented. The ARTWALL / participated in BACK TO ATHENS 2013 as the public had the opportunity to visit over 60 artists from Greece and abroad. Within the center of Athens flourished a new art spot.

ARTWALL / 365 Art Days / July 2012- July 2013

The ARTWALL in Athens brings together contemporary artists who produce ideas and projects – documenting concepts and images of the city, often contradictory to each other. 12 months after to it’s opening, the artists comprising what is now known as the ARTWALL participate in “365 Art Days” a retrospective exhibition of their projects and ideas. The exhibition opens on Monday, July 15, 2013 at 4pm. The opening party will begin at 9pm. at the Fresh Hotel AIR LOUNGE with B.o.j.o., a collection of music genres from Thanos Tampakopoulos, including swing, funk, rock ‘n roll, garage from the 40s to this day.
The exhibition will be accompanied by a slideshow of photographs from the exhibitions of the past year.

Participating artists: Maria Andonatou, B.o.j.o / Thanos Tampakopoulos, Giota Apostolopoulou, Alexandros Dimitriadis, Dimitris Georgakopoulos, Nikos Giavropoulos, Valia Gouzia, Ellie Griva, Giorgos Gyparakis, Konstandinos Kalfakakos, Fotini Kapiris, Evdokia Kyrkou, Fanis Logothetis, Alexandros Magkaniotis, Theodora Malamou, Anna Maneta, Villy Manolakou, OZON Raw Magazine / Giorgos Maraziotis, Andreas Pashias, Leftheris Plakidas, Christian Rupp, Nikos Samourelis, Annetta Spanoudaki, Veronika Šramatyová, Giorgos Tserionis, Maria Tsimbourla, Andreas Vais, Ino Varvariti, Andreas Vousouras.

Diagrama 2
Performance by Andreas Pashias (PASHIAS)
Starting time: 20.00, duration ’60, free entrance

At the opening of the exhibition, performance artist Andreas Pashias will attempt remodeling “visual abdominals” within his work “Diagrama 2”, commenting on the use of beauty products and their impact on the social model of manhood. In conducting this act within the ARTWALL, the artist will attempt to present the passive commentary of social terms found within the gendered body, in attempt to tackle meanings such as the “natural” and the “devised.”

At the Fresh Hotel AIR Lounge, Thanos Tampakopoulos presents his collection of musical compilations B.o.j.o from the early 40’s until today, including ska, funk, jazz, swing, rock n ‘roll, disco, soul, bossa nova, latin, electro pop, psych, garage, afro cuban, reggae, boogaloo, buggie, in a evening of retrospective music that marks the opening of 365 ART DAYS.
365 Art Days, an exhibition that celebrates one year from the initiation of ARTWALL Project Space.

OPEN ARTWALL DAY / In the context of 365 Art Days

The ARTWALL Project Space is holding an open call for artist and curatorial proposals. Artists and curators interested in proposing an idea or a project may send their proposal to artwallprojectspace@gmail.com and meet for a scheduled appointment at the ARTWALL on September 6th, several days prior to the closing of 365 ArtDays.
The selected proposal will be hosted at the ARTWALL Project Space within 2014.

A brief outline of the exhibition and event program of the ARTWALL implemented within the past year.

B.o.j.o, a creative cluster of artists, graphic designers, industrial designers, archeologists, musicians and physiologists, presented an audio visual retrospective ranging from the ‘30’s until this day.
http://wp.me/s2wFE3-bojo

The exhibition WALLS – Unbounded boundaries, redefined basic concepts and principals and presented a new updated mapping of the urban landscape based on the current socio-political conditions introduced to our daily lives.
http://wp.me/s2wFE3-197

Anything—and nothing—is right, a collective presentation of artist games, a recurrent play of meaning in which technique, strategy and tactics comprised the raw materials of each work.
http://wp.me/s2wFE3-270
In the context of the exhibition, George Tserionis presented the live performance The Wunderblock INDEX #1A, a title borrowed from Sigmund Freud’s experiment «Wunderblock» (a child’s game examining mental activity marked by the stimuli of the outside world).

The group exhibition Scratching the Surface in the context of Athens Photo Festival 2012, introduced the issue of information concealed within the surface of a photograph.
http://wp.me/p2wFE3-58

Νavigations of a Line presented 6 different viewpoints in which line, as the predominant feature, either initiated us to fantasy and fiction, either created new language based on symbolism, or a valid and contemporary psychograph.
http://wp.me/p2wFE3-5R
During the exhibition, Andreas Pashias (PASHIAS) presented Diagrama 1, a live performance in which the artist’s body was confronted with the boundary of line defining its very own composition.
http://wp.me/s2wFE3-417

Evolution of the kind, evolution 01, facets of the contemporary creative, emphasized the aspects of man as a creative being. The exhibition documented the individual history of each participant, so as to define those elements that constitute a personalized survival kit, an essential possession to face recurrent change within a system of values.
Evolution 2 will be presented in 2014.
http://wp.me/p2wFE3-76

MATURE TOPOGRAPHY by George Tserionis presented an entity of work of new compositions made from damaged archival material- videos and photographs – contemplating the capitalist development at the expense of nature. Fragmented information, the origin of Tserioni’s influences and his commentary on nature, among others, are issues outlined in the text of Thanasis Moutsopoulos.
http://wp.me/p2wFE3-8I

RE>FRESH, the new mind of design and art, co-organized by The ArtWall and Fresh Hotel was a prototype exhibition model presented within the hotel premises and the ARTWALL Project Space. Contemporary Greek and international designers and artists set the tone of their creative identity through practices and techniques. The coexistence of design objects, artwork, visitors and residents of the hotel set the conditions apt for experiencing an open exhibition of contemporary art and design in the center of Athens. RE> FRESH was presented in the context of BACK TO ATHENS 2013.
http://wp.me/p2wFE3-9k

The exhibition BODY & FOOD by Andreas Pashias presented a documentation of elements from his live performances in Greece and abroad from 2011 to 2013. He refers to the body as a vessel offering food and diachronic ideologies for consumption – symbol of a fragmented identity of our nation and culture. Demosthenes Agrafiotis describes both the local and global elements of culture through food, predominant in the work of Pashias.
http://wp.me/p2wFE3-cC

About the importance of forgetting explored the dialogue between two artists, the transformation of artwork (beautification) according to aesthetic criteria of the past as currently defined, through the history of art.
http://wp.me/p2wFE3-dH

Live Performances at ARTWALL
One of ARTWALL’s main interests is to present live music and theatrical performances during an exhibition and within the exhibiting area when this is feasible. The interior is transformed into a live action field while the mix of various art forms display the multilayered character of the urban landscape in which creativity is not restricted to itself.

.message live appeared in a 40-minute musical performance, an electronic duet marked as experimental, dark, industrial, with dance beats and sound originating from European techno.
http://wp.me/p2wFE3-6s

The abstract lemons presented a mini special unplugged live set, a young and emerging Athenian band whose music – psychedelic garage funk and black blues- plays in different locations within the city.
http://wp.me/s2wFE3-294

An unusual series of theatrical performances pictures at an exhibition – rose –by Elena Pena, were presented by the Austrian director Martin Scharnhorst and performer Irene Karaolgou. Within the exhibition area, behind the windows of the ARTWALL the performer used movement, voice and expression, while viewers were situated on the outside upon Sofokleous street.
http://wp.me/p2wFE3-6T

Fotini Kapiris / ArtWall
Konstandinos Kalfakakos
Media and communication supervisor / ARTWALL.

Fotini Kapiris designed and implemented the ArtWall cultural agenda to meet the conditions and requirements in promoting contemporary artistic production. Fresh Hotel is actively supporting this effort thus creating a new art spot in the heart of the Athens city center.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

%d bloggers like this: