Pillow / Swallow / Hollow / Yellow

PILLOW-PILLOW-SHALLOW-YELLOW_ArtWall 01

Εγκαίνια: Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, 2016, 20:00
Διάρκεια: 21 Δεκεμβρίου, 2016 – 5 Ιανουαρίου, 2017

Μια καλλιτεχνική παρέα από το Slade School of Fine Art του Λονδίνου, παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο ArtWall Project Space, από τις 21 Δεκεμβρίου, 2016 μέχρι 5 Ιανουαρίου, 2017.
Οι Ismene King, Jiyoung Yoo, Yarli Allison, Hiroko Nakajima και Eom Jeongwon από διαφορετικές χώρες, διαφορετικούς εικαστικούς προσανατολισμούς και εκφραστικά μέσα επισκέπτονται την Αθήνα με σκοπό να δώσουν υπόσταση στην υπάρχουσα εικαστική τους συνομιλία που έχει ζυμωθεί μέσα από ένα από τα 10 κορυφαία πανεπιστήμια τέχνης παγκοσμίως. Στην έκθεση Pillow – Swallow – Hollow – Yellow, η έρευνα του ανθρώπινου σώματος συναντά τα social media σχολιάζοντας το online – offline στην καθημερινότητα μας, την εμπειρία της μετανάστευσης και τις συναισθηματικές συνθήκες, την καταγραφή της δημιουργίας με τη μορφή ενός στιγμιαίου αρχείου, μέχρι τα γεωγραφικά και τοπογραφικά μοντέλα συνθηκών δοσμένα μέσα από video, performance και αντικείμενα. Σκοπός της συνάντησης των 5 καλλιτεχνών στο ArtWall είναι να συνυπάρξουν στην εικαστική σκηνή της Aθήνας, αξιοποιώντας την έκθεση ως βήμα διαλόγου με τους σύγχρονους εικαστικούς και με το εδώ κοινό.

PILLOW-PILLOW-SHALLOW-YELLOW_ArtWall 03

PILLOW-PILLOW-SHALLOW-YELLOW_ArtWall 10

PILLOW-PILLOW-SHALLOW-YELLOW_ArtWall 09

PILLOW-PILLOW-SHALLOW-YELLOW_ArtWall 06PILLOW-PILLOW-SHALLOW-YELLOW_ArtWall 12

H Ισμήνη King είναι από την Αθήνα, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και παράλληλα είναι τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Τμήματος Γλυπτικής του Slade School of Fine Art. Το έργο της περιλαμβάνει την δημιουργία αντικειμένων και βίντεο/performance. Μέσω της δουλειάς της, διερευνά την εσωτερική υφή του ανθρώπινου σώματος, την συγχώνευση επιφανειών/επιπέδων, την συγχώνευση εννοιών. Μια εν δυνάμει κατάσταση. Ένα σύστημα αγγείων και οστών που αναδύονται μέσα από ημιδιαφανές δέρμα, μια ελαστική επιφάνεια, μια στιγμιαία βλάβη του οικείου. Ένα άψυχο αντικείμενο, νεκρό ή τεχνητό. Η Ισμήνη έχει παρουσιάσει performance και δουλειές της στην Αθήνα, το Λονδίνο, το Λάνκαστερ, τη Λισσαβόνα και το Νέο Δελχί.

ismeneking.wix.com/artistportfolio

Η Jiyoung Yoo ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και η δουλειά της είναι μια σύμμειξη των εικόνων από το τοπίο του σήμερα όπως το έχει συναντήσει τυχαία στην ‘’off line’’ ζωή της στις πόλεις, με τις εικόνες της ‘’on line’’ ζωής της. Έχει συλλέξει περιεχόμενο στο οποίο έχει κάνει ‘’like’’ ή ‘’retweet’’ στα social media και το χρησιμοποιεί ως τράπεζα δεδομένων καθώς την ενδιαφέρει η σύγκρουση μεταξύ των εικόνων που τα social media ιδιοποιούνται και της δικής της αυτονομίας ως καλλιτέχνη που τα επιλέγει και τα οργανώνει. Με ένα προβληματισμό σε σχέση με την επίδραση της τρέχουσας κατάστασης των media, η Jiyoung επικεντρώνεται στην αποτύπωση της παραφωνίας που δημιουργούν οι εικόνες και το υλικό υψηλών σε συνδυασμό με δημοφιλή πολιτιστικά πλαίσια καθώς και το φυσικό-υλικό σε συνδυασμό με το ψηφιακό. Αντιλαμβάνεται την καθημερινότητα ως ένα μπερδεμένο συνονθύλευμα και σύμφωνα με αυτό περικλείει σε ένα έργο εικόνες σε διαφορετικές ψηφιακές αναλύσεις, όπου επεξεργασία και πρόσκαιρη φύση συνδυάζονται και σκόπιμα αποτυγχάνουν να αποτελέσουν μια ολότητα ή μια αφήγηση. Με αυτή την μη-ιεραρχική προσέγγιση, το έργο γίνεται με ένα τρόπο η απεικόνιση του ονείρου της, στο οποίο οι εικόνες, βίντεο, κείμενα και ήχοι στα οποία είχε πρόσβαση κατά τη διάρκεια της ημέρας συντέθηκαν με παράλογο τρόπο.

jiyoungyoo.com

Η Yarli Allison ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ενώ προέρχεται από τον Καναδά και το Hong Kong. Μέσω της δουλειάς της, ερευνά ψυχολογικές και συναισθηματικές συνθήκες κυρίως ως απόρροια απομάκρυνσης από την βάση, αποσύνδεσης και ψυχικής απόστασης. Η εμπειρία της μετανάστευσης μεταξύ Hong Kong και Καναδά στο παρελθόν, η απουσία κηδεμόνων και το πολιτιστικό ξερίζωμα συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της διαμόρφωση μιας ταυτότητας. Η πρακτική της διασχίζει τη γλυπτική, την performance, το video, την εγκατάσταση, την ζωγραφική και τον ήχο. Στην καλλιτεχνική διαδικασία, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην σωματική δύναμη και στης μεγάλης διάρκειας επαναλαμβανόμενη επεξεργασία των υλικών σαν μια προσπάθεια να αναβιώσει την συνθήκη μεταξύ αποχωρισμού και πραγματικότητας. Αυτές οι σωματικές και ψυχολογικές εντάσεις παρουσιάζονται συχνά στις performance της Yarli όπου ο θεατής καλείται να αλληλεπιδράσει με τον καλλιτέχνη και το αντικείμενο-α. Το 2014, η Yarli ήταν ανάμεσα στους Καναδούς καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν για να συμμετέχουν στο State Hermitage Museum Young Artists Program. Το 2015 της απονεμήθηκε η υποτροφία Slade Sculpture Yitzhak Danziger από το μεταπτυχιακό τμήμα του Slade School of Fine Art, Πανεπιστημίου του οποίου είναι φέτος τελειόφοιτη.

yarliallison.com

Η Hiroko Nakajima ενδιαφέρεται για τον τρόπο με τον οποίο το υλικό, το χρώμα η επιφάνεια και η μορφή, μεταφράζουν την εσωτερική μας εμπειρία σε φυσική πραγματικότητα. Η μεταμόρφωση είναι συχνά ένα ταξίδι αποκάλυψης της εμπειρίας, της ‘’κατεργασίας του αμεταποίητου’’ δημιουργώντας μια μορφή για μια παρατεταμένη εμπειρία που παραμένει άλυτη. Το αποτέλεσμα της εργασίας χαρακτηρίζεται ως το υλικό αρχείο μιας στιγμής, ενώ κάθε μέρος του έργου αιχμαλωτίζει ένα κομμάτι της εμπειρίας καταλήγοντας μαζί να δημιουργούν ένα εσω- τοπίο. Επιπλέον, από το 2014, η Hiroko έχει αναλάβει ένα εικαστικό εργαστήριο και ένα project όπου με τη μορφή προσωπικής συνέντευξης καλεί τους άλλους να βιώσουν την διαδικασία της δημιουργίας έργου. Γεννήθηκε στο Tokyo της Ιαπωνίας το 1980. Το 2016 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA in Fine Art (Sculpture) του Slade School of Fine Art και το 2012 απονεμήθηκε τον τίτλο του ΒΑ in Contemporary Jewellery στο Konstfack της Σουηδίας. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

hirokonakajima.tokyo

Η Eom Jeongwon γεννήθηκε στο Busan της Νοτίου Κορέας και ζει στο Λονδίνο. Διερευνά διάφορες πτυχές του πώς οι υποδομές σχεδιάζουν το τοπίο που ζούμε και με την δουλειά της προσπαθεί να βρει μια σχέση μεταξύ των υποδομών αυτών και των ατόμων. Με το ταξίδι της, ερευνά μοντέλα γεωγραφικών και τοπογραφικών συνθηκών, υπογραμμίζοντας την επιρροή που δεχόμαστε από αυτά και ασυνείδητα παραβλέπουμε την παρουσία χώρων τους οποίους μόλις προσπεράσαμε. Χρησιμοποιεί διάφορα μέσα για να δώσει μορφή στη δουλειά της όπως video, performance και αντικείμενα, που αντιστοιχούν σε ποικίλες πλευρές του ενδιαφέροντος της που κατά βάση είναι η ψυχο-γεωγραφική παρατήρηση. Στα έργα της περιέχεται το στοιχείο της αυτό- αναφοράς μέσω της αυτό- μέτρησης και αυτό- εξέτασης στοιχεία που λειτουργούν περισσότερο σαν ψευδο-επιστήμη ή σαν DIY προσέγγιση. Στην έκθεση αυτή, παρουσιάζει μια βίντεο-εγκατάσταση δανειζόμενη τη λειτουργία των Google maps και χρησιμοποιώντας στοιχεία που μετρούνται με υποκειμενικότητα όπως το σώμα, ο χρόνος, ο χώρος, η σκέψη (πιθανώς) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Αθήνα. Σκοπός της είναι να επεκτείνει τις ιδέες της όσον αφορά την αδυναμία πρόσβασης· τις περιορισμένες υπηρεσίες της Google, την σύνδεση Wi-Fi, ένα χώρο όπου δύσκολα δίνουμε σημασία ή προσέχουμε. Αυτή την περίοδο η Eom είναι στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Media του Slade School of Fine Art, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε χώρους όπως το UCL Bloomsbury theatre, την Chalton gallery στο Λονδίνο και το Dona’s house στη Λισσαβόνα.

Συμμετέχουν: Ismene King, Jiyoung Yoo, Yarli Allison, Hiroko Nakajima, Eom Jeongwon
Επιμέλεια έκθεσης: Ismene King

ArtWall Project Space
Σοφοκλέους 26, 10552, Αθήνα
artwallprojectspace@gmail.com
www.theartwall.gr

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη Παρασκευή: 17:00 – 21:00, Σάββατο 13:00 – 16:00


Pillow / Swallow / Hollow / Yellow

Opening: Wednesday, December 21, 2016, 20:00
Duration: December 21, 2016 – January 5, 2017

A group of 5 young artists of the London Slade School of Fine Art are presenting their work at the ArtWall Project Space from December 21, 2016 to January 5, 2017. Ismene King, Jiyoung Yoo, Yarli Allison, Hiroko Nakajima and Eom Jeongwon of diverse cultural backgrounds and different artistic origins and expressive mediums are visiting Athens to build on their creative collaboration, and implement this exhibition that has been fermented in one of the top 10 art universities worldwide. Pillow – Swallow – Hollow – Yellow deals with a variety of issues including the human body, the influence of the current online – offline media condition; the physical and digital, the experience of migration, of cultural uprooting and disorientation of identity, inner experiences and physical reality resulting in a temporary archive, landscapes linking infrastructure and individuals through video, performance and objects.
The artists decided to meet at the ArtWall, and coexist within the Athenian art scene through their exhibition as a means for dialogue and networking with local contemporary artists and audience.

Ismene King is a London based artist from Athens, currently a graduate student of Sculpture at the Slade School of Fine Arts. Her current work involves the making of objects, video/performance and text. Through her work, she explores the visceral, the merging of surfaces/layers and the merging of meanings. A state of possibility. A system of capillaries and bone emerging through translucent skin, a rubbery surface, a glitch in familiarity. An inanimate object, dead or artificial. Ismene has exhibited work and performed in Athens, London, Lancaster, Lisbon and New Delhi.

ismeneking.wix.com/artistportfolio

Jiyoung Yoo is a London-based artist whose work portrays the landscape of today where random images she encountered from her ‘off-line’ life in cities and from her ‘on-line’ life commingle. She has been collecting content she liked or retweeted from the social media and using it as her material bank as she is interested in the clash between appropriated images and her autonomy as an artist who select and arrange them. With a reflection on the influence of current media condition, Jiyoung focuses on the dissonance of components in her work by combining imagery and material taken from high and popular cultural contexts and from the physical and digital. As she perceives ‘todayness’ as a jumbled mishmash, found images with different resolutions (dpi), manipulations and temporal nature are brought together within a piece of work and they intentionally fail to become a totality or narrative. With this non-hierarchical approach, she is making work as if it is a depiction of her dream in which images, videos, texts and audios that she accessed on the day were interwoven in a nonsensical way.

jiyoungyoo.com

Yarli Allison is a Hong Kong-Canadian born, London-based artist whose work explores psychological and emotional conditions with a primary focus on distant states of displacement, disconnection, and detachment. Her past experience of migration between Hong Kong and Canada, the absence of caretakers, and cultural uprooting contributed to the disorientation of identity formation. Her multidisciplinary practice traverses sculpture, performance, video, installation, painting, and sound. In the working process, she relies heavily on physical strength and long durations of repetitive manipulation of materials as an attempt to re-live between states of dissociation and reality. These physical and psychological tensions are often represented in Yarli’s performances, where audiences are invited to interact with the artist and object(s). In 2014, Yarli was selected as one of the Canadian artists to be part of the State Hermitage Museum Young Artists Program. She is the recipient of the 2015 Slade Sculpture Yitzhak Danziger scholarship, and is currently a Graduate Candidate in UCL, Slade School of Fine Arts.

yarliallison.com

Hiroko Nakajima is interested in how materials, colour, surface and form translate our inner experience into a physical reality. The transformation is often a journey of uncovering the experience, ‘processing the unprocessed’ by creating a form for a lingering experience which remained unresolved. The resulting work is a material record of a moment, each work capturing a fragment of the experience, and together they create an inner-scape. She also runs, since 2014, an art workshop and an interview project, inviting others to experience this creative process. Born in Tokyo, Japan, 1980. Received MA in Fine Art (Sculpture) at Slade School of Fine Art, UK in 2016 and BA in Contemporary Jewellery at Konstfack, Sweden in 2012. Currently lives and works in London.

hirokonakajima.tokyo

Eom Jeongwon, born 1991 in Busan, Korea, currently lives in London. Through her practice she explores aspects of how the infrastructure shapes and designs our landscape and tries to establish a link between the infrastructure and individuals. Throughout her journey, she researches patterns of geographical and topographical conditions highlighting an unconscious influence where we overlook the presence of a space we passed by. She deals with a variety of mediums in her practice such as video, performance and objects, corresponding to a variety of interests based on a psycho-geographical observation. Her works are always concerned with personal factors like self-measurement or self-examination which seems more like pseudo-science or a DIY approach. In this show, she presents a video installation by borrowing from Google maps, and measuring her subjective matters; body, time, space, thought (possibly) through her journey to Athens, Greece. By doing so, she aims to explore concepts of inaccessibility; restricted google service, wifi-connection, a space where we hardly care or notice. She is currently doing an MFA Media course in Slade School of Fine art, participating several group shows; such as in UCL Bloomsbury theatre, Chalton gallery in London, and Dona’s house in Lisbon.

Participating artists: Ismene King, Jiyoung Yoo, Yarli Allison, Hiroko Nakajima, Eom Jeongwon

Curated by: Ismene King

ARTWALL Project Space
26 Sofokleous Str., Athens 10552
artwallprojectspace@gmail.com
www.theartwall.gr

Visiting hours: Tuesday, Thursday, Friday: 17:00 – 21:00, Saturday 13:00 – 16:00

%d bloggers like this: